Till salu Gotland – Västergarn

Bli ägare till ett Gotländskt Drömhem för en 1/8-del av priset!

SÅLD

Beskrivning

1/8 delägarskap erbjuds i exklusivt arkitektritat ”Gotlandshus” på ca 108 kvm i öppen planlösning med fyra sovrum. Huset håller mycket hög standard och är fullt utrustat för åtta personer. Vackert beläget i havsnära natur, ca 200 meter ner till havet. På gångavstånd finns ett litet fiskeläge med badmöjligheter. Närhet till Kronholmens högt skattade golfbana och flera badstränder. Naturen kring fastigheten erbjuder fantastiska möjligheter till aktiviteter och utflykter.

Totalt består fastigheten av åtta andelar och varje andelsägare disponerar sex veckor per år och andel varav två sammanhängande veckor sommartid. Tilldelning av veckor sker på årsmöte som hålls en gång varje år. Om du någon gång inte har möjlighet att utnyttja en av de tilldelade veckorna kan du hyra ut huset under denna period. Föreningens stadgar ligger till grund för husets skötsel och reglerar även andelsägarnas rättigheter och skyldigheter.

Tillträde sker i början på 2016.

Huset säljs fullt möblerat med bland annat cyklar, utemöbler, trädgårdsredskap mm.

Fastigheten: Sanda Lekarve 1:187 i Västergarn

Byggnadstyp: Fritidshus, 1-plan.

Byggår: 2011.

Planlösning

Välkommen till ett mycket prisvärt fritidsboende. Entré med golv i kalksten och platsbyggda garderober med skjutdörrar. Kök som går i rostfritt och trä innehållande, diskmaskin, fläkt, spis, kyl/frys, diskho av porslin, vedspis, golv i kalksten och dörr till altanen på södersidan. Vardagsrum med murad öppen spis, kalkstensgolv och stora fönster och dörrar. Duschrum med kakel, klinkers, handfat, wc och dusch samt tvättmaskin. Fyra sovrum med vitlaserade trägolv i ask. Hela huset har vitlaserat ryggåstak och alla rum har vitmålade putsade stenväggar. Uteplats mot söder i kalksten på 35 kvm. Huset ger en fantastik känsla och är en upplevelse i sig att vistas i.

Byggnadssätt

Grund: isolerad platta på mark. Stomme av träullit. Fasad av puts. Takbeklädnad: alu-zink. Hängrännor av förzinkad plåt. Fönster: 2-glasfönster med energiglas. Ventilation: mekanisk frånluft. Vatten: kommunalt vatten. Avlopp: kommunalt avlopp. Uppvärmning: vattenburen golvvärme i alla rum, murad öppen spis i allrum och vedspis i kök.

Ekonomi

  • Till salu: Andel B.
  • Insats: 495 000 kr.
  • Driftkostnad: ca 375 kr/månad per andel.
  • Lagfart ges på köpt andel.

OBS! Fastigheten är helt obelånad vilket innebär att andelsägare inte betalar några som helst räntor utan enbart sin del av driftskostnaderna.

Övrigt

TV-anslutning.
TV-antenn.

Planbestämmelser

Detaljplan (2008-02-06)

Tomt

Tomtarea 2 172 m² (friköpt).

Uteplats/balkong

Anlagd uteplats i kalksten på ca 35 kvm

Övriga byggnader

Förråd ca 9 kvm

 

Andelshus_gotland_logo_cmyk_03